Detalii despre stabilirea culorii
Vă rugăm să faceţi fotografii cu cheia de culori aleasă (două / trei variante) din cheia Vita sau, chiar mai bine, din cheia 3D Masters. Poziţionaţi cheia care vi se pare cea mai apropiată de nuanţa dintelui natural lângă acesta, cu partea incizală înspre colet, dar şi spre incizal.
Luaţi culoarea la lumina naturală şi încercaţi să nu folosiţi bliţul. Trimiteţi fotografiile pe adresa noastră de mail, înainte ca proba de metal să ajungă în laborator.
În cazul efectuării unor lucrări de ZrO2 sau ceramică presată, vă rugăm să trimiteţi fotografiile în ziua amprentării, specificând dacă dintele este vital sau devital.
Este indicat ca lucrarea protetică să aibă o culoare asemănătoare cu dinții din imediata apropiere a restaurării.
Restaurarea trebuie fie cât mai puțin vizibilă în cavitatea bucală. Din acest motiv, nu este indicată alegerea unei nuanțe prea albe în speranța că dinții artificiali vor fi „mai frumoși”.
Acest lucru nu este de dorit nici în cazul în care se realizează proteze totale, o culoare mult prea deschisă a garniturii de dinți va accentua aspectul de artificial și va atrage atenția în mod neplăcut asupra lucrărilor dentare.
Echipei medic stomatolog – tehnician dentar, nu îi revine numai sarcina de a reconstrui sau de a înlocui protetic dinţii pacienţilor, ci, în aceeaşi măsură, de a reda cât mai natural aspectul estetic al restaurărilor protetice.
Pentru mai multe detalii, puteți vizita si Tehnica dentara Stomalux-stabilirea culorii .